Comunicado de la CUP ante las detenciones del 23S: La represión no nos para! Preparémonos para hacer frente y pasar a la ofensiva

(Texto bilingüe)

(Original en català)

La repressió no ens atura! Preparem-nos per plantar cara i passar a l’ofensiva. Solidaritzem-nos, organitzem-nos, mobilitzem-nos!

Davant de les detencions d’avui dilluns 23 de setembre a diverses comarques contra membres dels CDR, l’Esquerra Independentista mostrem tota la nostra solidaritat amb les detingudes.

Denunciem la criminalització de la dissidència, la construcció de relats ficticis i la voluntat d’inocular la por entre la població. Quan queden pocs dies pel segon aniversari de l’1O i la més que problable publicació de les sentències del judici del Tribunal Suprem, l’Estat espanyol torna a treure’s la careta i mostrar la seva autèntica columna vertebral: la negació de drets.

Avui més que mai subratllem que renunciar a objectius polítics no ens allunya de la repressió. És per això que fem una crida a la mobilització: solidària contra la repressió, però també activa i a l’ofensiva en defensa dels nostres drets. Avançar és l’única manera de no retrocedir.

Finalment, fem una crida a l’organització política per continuar avançant. Només lluitant tenim futur, i cal desplegar aquesta acció política i la desobediència en tots els àmbits de lluita per una vida digna. Només amb un poble organitzat i mobilitzat podrem acumular forces per poder tornar a exercir el nostre dret a l’autodeterminació.

Preparem-nos per plantar cara i passar a l’ofensiva. Solidaritzem-nos, organitzem-nos, mobilitzem-nos!

(Traducción al castellano)

La represión no nos para! Preparémonos para hacer frente y pasar a la ofensiva. Solidaricémonos, organicémonos, movilicémonos!

Ante las detenciones de hoy lunes 23 de septiembre a varias comarcas contra miembros de los CDR, el Esquerra Independentista muestramos toda nuestra solidaridad con las detenidas.

Denunciamos la criminalización de la disidencia, la construcción de relatos ficticios y la voluntad de inocular el miedo entre la población. Cuando quedan pocos días por el segundo cumpleaños del 1O y la más que problable publicación de las sentencias del juicio del Tribunal Supremo, el Estado español vuelve a sacarse la careta y mostrar su auténtica columna vertebral: la negación de derechos.

Hoy más que nunca subrayamos que renunciar a objetivos políticos no nos aleja de la represión. Es por eso que basura un llamamiento a la movilización: solidaria contra la represión, pero también activa y a la ofensiva en defensa de nuestros derechos. Avanzar es la única manera de no retroceder.

Finalmente, basura un llamamiento a la organización política para continuar avanzando. Solo luchando tenemos futuro, y hay que desplegar esta acción política y la desobediencia en todos los ámbitos de lucha por una vida digna. Solo con un pueblo organizado y movilizado podremos acumular fuerzas para poder volver a ejercer nuestro derecho en la autodeterminación.

Preparémonos para hacer frente y pasar a la ofensiva. Solidaricémonos, organicémonos, movilicémonos!

(Fuente: Web de la CUP)

Acción represiva contra el movimiento popular independentista

(Original en català)

La Guàrdia Civil va començar els registres i detencions a partir de les 5h de la matinada en les localitats de Sabadell, Mollet, Cerdanyola, Santa Perpètua de la Moguda, Sant Vicenç de Torelló i Sant Fost de Campsentelles. El total de detinguts fins ara és de nou persones.

Les operacions policials s’han dut a terme per ordres de l’Audiència Nacional Espanyola, hereva directa del Tribunal d’Ordre Públic (1963-1977), encarregat de jutjar els delictes de sedició, rebel·lió, desordres públics i propaganda il·legal durant el Franquisme. Es tracta d’una recerca que es va iniciar fa un any i mig, i que va implicar el confinament de Tamara Carrasco a la seva casa, i l’exili d’Adrià Carrasco a Brussel·les. Tots dos acusats inicialment de terrorisme, avui dia de desordres públics.

S’acusa els activistes catalans, membres dels Comitès de Defensa de la República, de suposats delictes de terrorisme, sedició i rebel·lió. Per això hauran de ser posats sota disposició judicial de l’Audiència Nacional a Madrid, segurament sota els paràmetres de la Llei Antiterrorista (entre 48 i 72 hores incomunicats).

La Guàrdia Civil ha publicat un vídeo dels registres en el qual mostraven suposat material per a crear explosius. El lloc on van entrar i des d’on van emetre les imatges, serveix de magatzem per a la pirotècnia de les festes populars en la localitat de Sabadell, que van tenir lloc una setmana abans. Un muntatge policial evident que pretén fer passar per armes i per indicis d’organització terrorista.

Es tracta de criminalitzar qualsevol forma de dissidència política. No és una cosa nova. El mateix modus operandi contra el moviment llibertari en el cas Pandora per exemple, o l’operació Pinyata. Sense garanties, detencions de matinada, registres en domicilis.

El gran desplegament i la posada en escena del cos de policia, les acusacions de l’Audiència Nacional però sobretot el moment en el qual arriben, són un clar avís de les conseqüències repressives que pot tenir l’organització i mobilització popular davant l’aniversari de l’1 d’octubre i davant les sentències que es preveuen dures, i que arribaran abans del 15 d’octubre. L’Estat posa les bases i la recepta perfecta per a la gestió de la dissidència política: por, presó, judicis polítics, exili i repressió.

Abans de res això, nosaltres diem que l’única alternativa és la resposta del moviment: davant més Audiència Nacional, davant més presó i detencions, MÉS I MÉS MOBILITZACIÓ, MÉS I MÉS CALLE. Juntes, organitzades, serem més fortes

(Traducción al castellano)

La Guardia Civil empezó los registros y detenciones a partir de las 5h de la madrugada en las localidades de Sabadell, Mollet, Cerdanyola, Santa Perpetua de la Moguda, Sant Vicenç de Torelló y Sant Fost de Campsentelles. El total de detenidos hasta ahora es de nueve personas.

Las operaciones policiales se han llevado a cabo por órdenes de la Audiencia Nacional Española, heredera directa del Tribunal de Orden Público (1963-1977), encargado de juzgar los delitos de sedición, rebelión, desórdenes públicos y propaganda ilegal durante el Franquismo. Se trata de una investigación que se inició hace un año y medio, y que implicó el confinamiento de Tamara Carrasco en su casa, y el exilio de Adrià Carrasco en Bruselas. Ambos acusados inicialmente de terrorismo, a día de hoy de desórdenes públicos.

Se acusa a los activistas catalanes, miembros de los Comités de Defensa de la República, de supuestos delitos de terrorismo, sedición y rebelión. Por ello deberán ser puestos bajo disposición judicial de la Audiencia Nacional en Madrid, seguramente bajo los parámetros de la Ley Antiterrorista (entre 48 y 72 horas incomunicados).

La Guardia Civil ha publicado un video de los registros en el que mostraban supuesto material para crear explosivos. El lugar donde entraron y desde donde emitieron las imágenes, sirve de almacén para la pirotecnia de las fiestas populares en la localidad de Sabadell, que tuvieron lugar una semana antes. Un montaje policial evidente que pretende hacer pasar por armas y por indicios de organización terrorista.

Se trata de criminalizar cualquier forma de disidencia política. No es algo nuevo. El mismo modus operandi contra el movimiento libertario en el caso Pandora por ejemplo, o la operación Pinyata. Sin garantías, detenciones de madrugada, registros en domicilios.

El gran despliegue y la puesta en escena del cuerpo de policía, las acusaciones de la Audiencia Nacional pero sobretodo el momento en el que llegan, son un claro aviso de las consecuencias represivas que puede tener la organización y movilización popular ante el aniversario del 1 de octubre y ante las sentencias que se prevén duras, y que llegarán antes del 15 de octubre. El Estado pone las bases y la receta perfecta para la gestión de la disidencia política: miedo, prisión, juicios políticos, exilio y represión.

Ante todo esto, nosotras decimos que la única alternativa es la respuesta del movimiento: ante más Audiencia Nacional, ante más cárcel y detenciones, MÁS Y MÁS MOVILIZACIÓN, MÁS Y MÁS CALLE. Juntas, organizadas, seremos más fuertes.

(Fuente: CUP Internacional)

Francisco Campos

Francisco Campos

Nació en Sevilla en 21 de julio de 1958. Trabaja como administrativo. Es autor del libro "La Constitución andaluza de Antequera: su importancia y actualidad" (Hojas Monfíes, 2017).

También te podría gustar...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *