Catalunya: Comunicado de Endavant (OSAN). “La única alternativa a la represión es ejercer la autodeterminación”

(Texto bilingüe)

(En català)

L’única alternativa a la repressió és exercir l’autodeterminació!

Aquest matí s’ha fet el trasllat de 9 presos polítics cap a Madrid de cara al judici-farsa contra l’organització del referèndum de l’1 d’octubre. Un procés que, aleshores, encara no tenia data, però que és una farsa des del seu inici, i contravé fins i tot les mateixes normes de la façana democràtica amb què es disfressa l’estat espanyol. Un procés en què, darrere la pèrdua de la llibertat individual dels acusats i acusades, vindrà també la pèrdua de més llibertats col·lectives i més màniga ampla a la repressió.

El trasllat dels presos polítics també ha tornat a suposar una nova mostra de submissió del govern autonòmic. Aquell govern votat el 21-D per a fer la República ha fet entregar els presos de les mans de la seva policia. Fent això, aquest govern ha blanquejat la imatge de la guàrdia civil i ha evitat que aquest cos hagués de fer tot el trasllat i s’hagués d’enfrontar directament als manifestants. Per a fer això, no han dubtat a tornar a ordenar als mossos d’esquadra que carreguessin contra els manifestants independentistes. La intervenció s’ha saldat amb diversos ferits. Ja no és que no desobeeixin l’estat, sinó que hi col·laboren obertament. No esperem res d’aquest govern; ja no els demanem res.

Endavant OSAN volem agrair i donar suport a totes les persones que s’han mobilitzat i que han desafiat la repressió del govern autonòmic i la campanya d’intoxicacions i por dels darrers dos dies. El poble mobilitzat, organitzat i combatiu és ara l’única estructura a partir de la qual sostenir el torcebraç amb l’estat.

En aquest judici-farsa ens hi juguem molt: la llibertat de totes les persones represaliades -més de mil- durant l’1 d’octubre, posar dics a l’escalada autoritària de l’estat i evitar que ningú no signi cap rendició política ni cap pacte amb l’estat en nom de l’independentisme. Per a fer-ho, només ens queda la mobilització i l’autoorganització. És per això que fem una crida a preparar un inici de judici mogut als carrers de casa nostra, i que tothom que avui ha sentit profunda vergonya s’organitzi en aquelles estructures del moviment independentista que volen continuar plantant cara.

Endavant (Organització Socialista d’Alliberament Nacional)

(En castellano)

La única alternativa a la represión es ejercer la autodeterminación

Esta mañana se ha hecho el traslado de 9 presos políticos hacia Madrid de cara al juicio-farsa contra la organización del referéndum del 1 de octubre. Un proceso que, entonces, todavía no tenía fecha, pero que es una farsa desde su inicio, y contraviene incluso las mismas normas de la fachada democrática con que se disfraza el estado español. Un proceso en que, detrás la pérdida de la libertad individual de los acusados y acusadas, vendrá también la pérdida de más libertades colectivas y más manga ancha a la represión.

El traslado de los presos políticos también ha vuelto a suponer una nueva muestra de sumisión del gobierno autonómico. Aquel gobierno votado el 21-D para hacer la República ha hecho entregar los presos de las manos de su policía.

Haciendo esto, este gobierno ha blanqueado la imagen de la guardia civil y ha evitado que este cuerpo tuviera que hacer todo el traslado y se tuviera que enfrentar directamente a los manifestantes. Para hacer esto, no han dudado a volver a ordenar a los mossos que cargaran contra los manifestantes independentistas. La intervención se ha saldado con varios heridos. Ya no es que no desobedezcan el estado, sino que colaboran abiertamente. No esperamos nada de este gobierno; ya no los pedimos nada.

Endavant queremos agradecer y apoyar a todas las personas que se han movilizado y que han desafiado la represión del gobierno autonómico y la campaña de intoxicaciones y miedo de los últimos dos días. El pueblo movilizado, organizado y combativo es ahora la única estructura a partir de la cual sostener el torcebraç con el estado.

En este juicio-farsa nos jugamos mucho: la libertad de todas las personas represaliadas -más de mil- durante el 1 de octubre, plantemos cara  a la escalada autoritaria del estado y evitar que nadie firme ninguna rendición política ni ningún pacto con el estado en nombre del independentismo.

Para hacerlo, solo nos queda la movilización y la autoorganización. Es por eso que hacemos un llamamiento a preparar un inicio de juicio movido en las calles de nuestro pais, y que todo el mundo que hoy ha sentido profunda vergüenza se organice en aquellas estructuras del movimiento independentista que quieren continuar haciendo frente.

La única alternativa a la represión es ejercer la autodeterminación!

Endavant (Organització Socialista d’Alliberament Nacional)

Francisco Campos

Francisco Campos

Nació en Sevilla en 21 de julio de 1958. Trabaja como administrativo. Es autor del libro "La Constitución andaluza de Antequera: su importancia y actualidad" (Hojas Monfíes, 2017).

También te podría gustar...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *