Catalunya: Comunicado de la Mesa de la Izquierda Independentista. “¡Levantémonos! ¡Parémoslo todo el día que empiecen los Juicios!”

(Texto bilingüe català – castellano)

(En català)

Alcem-nos! Aturem-ho tot el dia que comencin els judicis!

L’Esquerra Independentista i el conjunt d’organitzacions vinculades cridem a “aturar-ho tot” a l’inici del judici

Emplacem a totes les forces polítiques, socials i sindicals a començar els preparatius per planificar les mobilitzacions i aturades.

Diverses organitzacions vinculades a l’Esquerra Independentista hem presentat avui l’estratègia de mobilitzacions de cara als judicis del Tribunal Suprem contra el procés d’autodeterminació de Catalunya i cridem a “aturar-ho tot” i a mobilitzar-nos des del primer dia per alterar la normalitat quotidiana i econòmica del país.

Carles Riera, diputat de la CUP Crida Constituent, ha posat de manifest que la defensa durant els judicis ha de consistir en una acusació a l’Estat espanyol i una reivindicació de l’exercici del dret a l’autodeterminació: “Ho vam fer i ho tornaríem a fer, per la independència i els drets civils i polítics, vulnerats constantment per l’Estat espanyol, que demostra dia rere dia que és un estat profundament antidemocràtic”.

A la roda de premsa de presentació de la campanya Alcem-nos, l’Esquerra Independentista hem cridat a convertir els judicis en un “boomerang democràtic” i a activar la mobilització popular per fer front a la vulneració de drets polítics i civils a través de la resistència activa i de la desobediència civil de la població per tal de denunciar un judici que forma part d’una macrocausa general en contra del dret a l’autodeterminació i que atempta contra els drets democràtics fonamentals.

Per aquest motiu, l’Esquerra Independentista fem una crida, ja des d’ara, a la mobilització popular, a alçar-se contra la retallada de drets polítics i civils, i a aturar-ho tot des del primer dia del judici, amb el 3 d’octubre com a referent quant a amplitud de la mobilització. “La mobilització ha de començar des del primer dia del judici, ha de ser general arreu del territori, a tots els Països Catalans, i ha de tenir incidència en la vida econòmica i social”, ha afirmat Laia Casas, portaveu del SEPC.

Per això, hem emplaçat a totes les forces polítiques, socials i sindicals a començar els preparatius per planificar les mobilitzacions i aturades descentralitzades mentre duri el judici.

La campanya iniciarà el proper 19 de desembre amb un acte multitudinari al Teatre Poliorama, a Barcelona, i després s’estendrà arreu del territori.

La Taula de l’Esquerra Independentista està formada per Alerta Solidària, Arran, Cos, CUP, Endavant Osan i SEPC; i les organitzacions que s’han adherit a la campanya són: Constituents per la Ruptura, Crida Constituent, La Forja, Lluita Internacionalista, Pirates i Poble Lliure.

(En castellano)

¡Levantémonos! ¡Parémoslo todo el día que empiecen los juicios!

La Izquierda Independentista y el conjunto de organizaciones vinculadas llamamos a “pararlo todo” al inicio del juicio (a los presos políticos catalanes)

Emplazamos a todas las fuerzas políticas, sociales y sindicales a empezar los preparativos para planificar las movilizaciones y paradas.

Varias organizaciones vinculadas a la izquierda Independentista hemos presentado hoy la estrategia de movilizaciones de cara a los juicios del Tribunal Supremo contra el proceso de autodeterminación de Cataluña y llamamos a “pararlo todo” y a movilizarnos desde el primer día para alterar la normalidad cotidiana y económica del país.

Carles Riera, diputado de la CUP, ha puesto de manifiesto que la defensa durante los juicios tiene que consistir en una acusación al Estado español y una reivindicación del ejercicio del derecho a la autodeterminación:

“Lo hicimos y lo volveríamos a hacer, por la independencia y los derechos civiles y políticos, vulnerados constantemente por el Estado español, que demuestra día detrás día que es un estado profundamente antidemocrático”.

A la rueda de prensa de presentación de la campaña Levantémonos, la Izquierda Independentista hemos llamado a convertir los juicios en un “*boomerang democrático” y a activar la movilización popular para hacer frente a la vulneración de derechos políticos y civiles a través de la resistencia activa y de la desobediencia civil de la población para denunciar un juicio que forma parte de una macrocausa general en contra del derecho a la autodeterminación y que atenta contra los derechos democráticos fundamentales.

Por este motivo, la Izquierda Independentista hagamos un llamamiento, ya desde ahora, a la movilización popular, a levantarse contra el recorte de derechos políticos y civiles, y a pararlo todo desde el primer día del juicio, con el 3 de octubre como referente en cuanto a amplitud de la movilización.

“La movilización tiene que empezar desde el primer día del juicio, tiene que ser general en todo el territorio, en todos los Països Catalans, y tiene que tener incidencia en la vida económica y social”, ha afirmado Laia Casas, portavoz del *SEPC.

Por eso, hemos emplazado a todas las fuerzas políticas, sociales y sindicales a empezar los preparativos para planificar las movilizaciones y paradas descentralizadas mientras dure el juicio.

La campaña iniciará el próximo 19 de diciembre con un acto multitudinario en el Teatro Poliorama, en Barcelona, y después se extenderá en todo el territorio.

La Mesa de la Izquierda Independentista está formada por Alerta Solidària, Arran, Cos, CUP, Endavant Osan y SEPC; y las organizaciones que se han adheridos a la campaña son: Constituents per la Ruptura, Crida Constituent, La Forja, Lluita Internacionalista, Pirates y Poble Lliure.

Sígueme

Francisco Campos

Nació en Sevilla en 21 de julio de 1958. Es administrativo en el Ayuntamiento hispalense. Autor del libro "La Constitución andaluza de Antequera: su importancia y actualidad" (Hojas Monfíes, 2017).
Francisco Campos
Sígueme
Comparte este contenido en tus redes sociales
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Francisco Campos

Nació en Sevilla en 21 de julio de 1958. Es administrativo en el Ayuntamiento hispalense. Autor del libro "La Constitución andaluza de Antequera: su importancia y actualidad" (Hojas Monfíes, 2017).

También te podría gustar...

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *